שבת, 23 בנובמבר 2024

ליאור שיר על כתיבת ספרה "חשופה לאור ולחושך"

ליאור שיר, "חשופה לאור ולחושך", הוצאת ביטאון שירה, ינואר 2020.

חשופה לאור ולחושך, ליאור שיר

ראשית ברצוני לכתוב רקע כללי על עצמי ועל המנוע לכתיבה שלי, מגיל 14 עד גיל 54 (כיום). שמי מלידה הוא פנינה פלדשטיין וכבר אפשר להרגיש את משקלו של השם. כבת דור שני לשואה עברתי משברים נפשיים הקשורים במטענים שאני נושאת עימי. את שמי החלפתי בגיל 24 מפני שרציתי להיות קלה ושמחה ומלאת שיר ואור. שנה לאחר מכן היה לי התקף פרנואידי שזרק אותי מלימודים באוניברסיטת תל-אביב במגמת משחק, לבית הוריי בקרית-חיים ולטיפולים תרופתיים, שיחתיים ואלטרנטיביים.

בגיל 30 החלטתי שאני לא יכולה להיות אימא ובכך הפכתי את עצמי לשונה מהחברה בישראל שהיא מאוד משפחתית. עם זאת עולמי הפנימי התחזק. הצורך להתבטא הלך וגדל והעמיק והכתיבה היוותה ערוץ חשוב בביטוי שלי, קודם כל ביני לביני ואחר כך גם ביני לבין העולם.

בתקופת כתיבת הספר השלישי שלי "חשופה לאור ולחושך" התמודדתי עם הקשר הבלתי פתור עם אימי ז"ל, וזה ניכר בשירים רבים בספר. שיפוץ של 3 שנים (תמ"א 38) בבניין שבו אני גרה, גרם לעומס, ללחץ ולטירוף של רעשים ומראות.

ליאור שיר, תמ"א 38

זוגיות עם יגאל (שגם צילם את תמונת השער על גבי הכריכה ויצר, עם עזרה קטנה שלי, את קשת האבנים שמופיעה בצילום), לעיתים טובה מאוד אך מטבע הדברים גם מאתגרת.

יש לי אמונה באלוהים ובטוב שבאדם, אך זו אמונה אינדיבידואליסטית ולא דתית. האמונה שלי מופיעה ברבים משיריי.

את השירים אני כותבת בשעות הערב המאוחרות או לפני הבוקר בשעות המוקדמות. בדרך כלל יש סוג של לחץ פנימי לפני כתיבת השירים שמתבטא בצורך בלתי ניתן לעצירה לכתוב.

ליאור שיר, תמ"א 38

לרכישת "חשופה לאור ולחושך" לחץ/י כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *